Joan Blau, nascut a Barcelona i amb arrels Balaguerines, inicia la seva carrera com a cantautor al desembre del 2015. El cantautor tot i la seva breu trajectòria, demostra estar despertant amb molta força i un bon exemple són el més de 100 concerts realitzats fins a dia d’avui.

Al Juliol de 2016 presenta el single, “Blau” a la llibreria l’Argonauta de Balaguer i a l’HOriginal de Barcelona, aquest està compost per 2 cançons: Plou i Sentint. El seu primer disc professional “Somnis“, enregistrat als estudis “Bucbonera Studios”, ha estat produït per Luis Robisco, i auto editat, el disc consta de 10 cançons. Aquest és presentat el 25 de novembre de 2016 a la Sala Barts Club de Barcelona. L’abril de 2017, juntament amb Mia Fuentes enregistren el single “23 d’abril – La Nova Cançó de Sant Jordi“.

Joan Blau realitza concerts en solitari, amb banda o col·laborant amb músics, ceramistes, ballarins, pintors i poetes. La banda amb la que treballa està formada per Luis Robisco, José Robisco i Paquito Escudero.

Actualment a banda del seu projecte personal, treballa organitzant el Festival Rodautors.